Superrask Ostekake med sjokolade og friske bær!



Ostekake med sjokolade og friske bær

 

Tid: Ca 15-20 min fra start til servering

 

Du trenger:

 Bunnen: 1 pk bixit kjeks og 150gr romtemperert smør/margarin


Ostekremen: 2 stk 3dl fløte, 2 pk Vanlig Philadelphiaost a 200 gr(400gr totalt), 250gr melis, 100 gr mørk kokesjokolade og 2ts vaniljesukker.

 

Pynten: Bringebær og blåbær og litt reven/hakket sjokolade.

 

Slik gjør du: Knus kjeksen og kna inn smøret. Jeg bruker en springform og heller kjeksblandingen direkte i denne. Press den forsiktig sammen, men ikke for hardt. Inn i kjøleskapet med bunnen.

 

Hell fløte (den må være kald-rett fra kjøleskapet), ost, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til det blir så hardt du får det. Vend deretter in hakket sjokolade (spar litt til topping). Hell det over kjeksbunnen og fordel det godt utover.


Legg på bær og dryss med sjokolade over. Dette er bare så lettvint og godt!

Jeg har også brukt denne oppskriften til dessert og laget de i porsjonsformer!

 

 



                                                                                                                                                                                                                                           
Edit: Etter at denne kaken ble delt i 2012 har jeg fått mange tilbakemeldinger på den; at den er god, lettvint å lage, men noen sliter med å få ostekremen helt stiv. Husk at fløten må være kald! :)

KOS DERE!

 

                                                                                                                                                  

93 kommentarer

msul

25.10.2012 kl.14:53

Det så godt ut!

Gina Elena

25.10.2012 kl.14:54

Åå så greit da :-) Takk for oppskrift, det skal jeg prøve!

Madelen Johansen

25.10.2012 kl.15:01

Ser kjempegod ut!

Markus

25.10.2012 kl.15:14

Du har så flott blogg!! Jeg blir så glad av å lese den <3 !!

Jeg har konkurranse nå hvor du kan vinne penger. Blogg gjerne om den!!!

Anniken

25.10.2012 kl.15:15

Tusen takk for oppskriften! Kaken så utrolig god ut :-) Og ettersom at ostekake er en stor favoritt her i huset, må den prøvest! Ha en fin dag videre :-)

lineinspirasjon

12.11.2012 kl.09:36

Koser meg med bildene dine og tanken på at så flink skal jeg og bli en dag ( trener mye på å lage mat, det hjelper ) !

Mat med Marith

19.11.2012 kl.14:54

lineinspirasjon: Hei Line, takk for kommentar.. Vet ikke om jeg er så veldig flink, men er i allefall glad i å lage mat. men kos å dele oppskrifter man er glad i :)

Hilde

13.08.2013 kl.13:51

hei, ei venninne prøvde å lage kaken og fulgte din oppskrift. Den så helt riktg ut i formen når den var ferdig, men noen timer senere og hun skulle ta formen av, falt at fra hverandre. Hva gikk feil? Stod den for lenge i formen?

Mat med Marith

26.08.2013 kl.11:56

Hilde: hei Hilde, vanskelig å si hva som gikk galt. Har lagd denne mange ganger, men det viktige er at fløten er kald og at det er nok melis i. Den skal piskes så lenge at den "står" av seg selv. Håper det lykkes neste gang :)

siv

22.10.2013 kl.17:01

Hei!

Skal det ikke være gele i kaka?

Mat med Marith

18.11.2013 kl.13:31

siv: nei ikke i den ;)

04.02.2014 kl.21:23

Hei lager kake for første gang og valgte denne når jeg blandet resten av ingrediensene og miner det er det vannete.. Den blir aldri stiv :( lurer på om har tatt for mye fløte.. Har tatt 2 pakker.. Som det stod, er det riktig eller har jeg gjort noe feil?

Mat med Marith

05.02.2014 kl.07:42

Anonym: Hei husk at fløten må være kald. Ellers kan du prøve å justere med Melis... Det skal være 2 x 3dl fløte i de :) Lykke til :)

Isabelle

11.02.2014 kl.16:22

Jeg har opplevd én gang at den ikke blir helt stiv, og da hadde jeg latt fløten stå på kjøkkenbenken en stund før jeg satte i gang. Det gjorde jeg ikke igjen, og tar fra nå av alltid fløten ut av kjøleskapet idet jeg går igang med å lage den. Denne kaken er SÅ god, og også helt perfekt i porsjonsformer som dessert! :)

Hilda

11.02.2014 kl.18:50

Skal fløten piskes stiv for seg selv.

Mat med Marith

11.02.2014 kl.18:55

Hilda: Heisan.. Nei, jeg pleier å blande alt sammen og piske det sammen. Viktig at det er kaldt :) Det er det som er så enkelt med denne :) Har laget den på flere måter, med og uten sjokolade. Med halvtinte skogsbær og med friske bær :) Lykke til :) Hilsen Marith

Hilda

11.02.2014 kl.19:13

Flott da blir det ny kake/dessert til fredag, passer godt når man kommer fra jobb og skal ha gjester kl 19.00 - ser kjempegod ut :)

Heidi T. Larsen Strøm

12.02.2014 kl.21:00

Hej Maridth, sikken en lækker kage, tak for opskriften.

Venligst Heidi :)

Mat med Marith

12.02.2014 kl.21:04

Heidi T. Larsen Strøm: Hei, håper den smaker :) Koselig at du fant frem til denne oppskriften. Kan jeg spørre hvor du fant linken? Mvh Marith

Elin

17.02.2014 kl.21:46

Takk for super oppskrift fra en "grønnskolling" på kake baking. Den gjorde stoooor suksess ;)

Mvh Elin

Elin

18.02.2014 kl.08:57

Super oppskrift! Er helt "grønn" på kakebaking, men denne gjorde susen ;) Enkel og kjempegod :)

Mvh Elin

Mat med Marith

20.02.2014 kl.09:21

Elin: Tusen takk for koselig kommentar :) Glad den falt i smak :)

Monica Skjerdal

20.02.2014 kl.23:12

Super oppskrift.Har laget den i dag og den var knall god :)

Mat med Marith

21.02.2014 kl.16:20

Monica Skjerdal: så koselig, fint at det smakte!

Siv-Helen Sivva Alterskjær

24.02.2014 kl.18:42

2x3 dl fløte? altså 6 dl fløte? eller mener du 2 TIL 3 dl fløte?

Mat med Marith

24.02.2014 kl.20:56

Siv: hei hei 2stk 3dl fløte,dvs 6 dl :)

Monika

25.02.2014 kl.08:22

Tusen takk for oppskriften :) Ha en fin dag :)

Lene

25.02.2014 kl.22:06

Nam, ser utrolig god ut �� Kan den stå i kjøleskapet til dagen derpå?

Lene ��

Mat med Marith

26.02.2014 kl.18:54

Lene: Det kan den, men kjeksen blir jo litt bløt... men jeg spiser gjerne den dagen derpå :)

Tove

26.02.2014 kl.23:50

Hei

Lagde kaken i dag, ble helt nydelig og godt tatt i mot:)

Mat med Marith

27.02.2014 kl.08:29

Tove: Heisan, det var hyggelig tilbakemelding :) Ha en fin dag :)

Anja

01.03.2014 kl.11:09

Hei!!dtår to pakker Philadelphiaost,er d de små pakkene?finnes jo i store pakker også;)

Mat med Marith

01.03.2014 kl.20:32

Anja: hei Anja, det er 2x200 gr.. Fantes ikke 300 gr når jeg la ut denne. Bra Innspill skal korrigere :)

Anne Marie Webster

02.03.2014 kl.01:16

Hvor stor form bruker du?

Mat med Marith

02.03.2014 kl.13:03

Anne Marie Webster: Fra 24-26 cm avhenger av hvor mange vi er.

Hilda

09.03.2014 kl.18:52

Supergod kaka :)

Alice

10.03.2014 kl.13:16

Denne er veldig god, kan også lages som iskake! Bare fryse ned når den er ferdig :)

10.03.2014 kl.22:58

Kan man ikke bruke gelatin?

Mat med Marith

11.03.2014 kl.08:12

Anonym: hei, denne kaken bruker jeg ikke gelatin i, men derimot denne i denne:
http://matmedmarith.blogg.no/1317915870_ostekake_med_bringebr.html
Det er jo evt bare å prøve seg frem :) Lykke til :)

Jeanette

15.03.2014 kl.17:46

Eg bruker 2 x 300gr med Philadelphia ost då bler den stivere. Dødsgoe kake favoritt her i huset

Tove

19.03.2014 kl.23:34

I dag lagde jeg kaken før jobb. Tok den med på jobb, og den ble borte på et blunk. Formen ble nesten skikket ren:)

Jeg lager den i en ildfast form el lignende. Da blir den en skje-kake og lett å oppbevare:)

Hilde apelthun

20.03.2014 kl.21:56

Nydelig dessert/kaffekos-kake! :D

Jeg lurer på om den er like grei å lage med Philadelphiaost Light?

Mat med Marith

21.03.2014 kl.07:15

Hilde apelthun: Hei Hilde, jeg har gjort det noen ganger men føler at den ikke får rette konsistensen. Har lurt på hvorfor den ble sånn, men tror det er light osten.. Mulig det går dersom du tar i mer ost... Har ikke prøvd det :) Ha en strålende dag :)

Ann-Mari Næss

24.03.2014 kl.15:41

Fikk lyst til å prøve denne, for den så utrulig god ut. Ja, nå har jeg laget kaken og er veldig spent på resultatet :) lar den stå i kjøleskapet til neste dag :(

Ann

26.03.2014 kl.12:04

Kaken ble vellykket :) Både barn og voksne likte den :)

Mat med Marith

26.03.2014 kl.12:21

Ann: hei Ann :) Så koselig, takk for hyggelig melding :)

26.03.2014 kl.18:09

Kjempe god kake!!!! Takk for oppskrift:)!!!

Mat med Marith

26.03.2014 kl.20:22

Anonym: Så koselig det smakte:)

gunnvor

25.04.2014 kl.22:27

Hei, skal prøve denne, ser god ut, men skal den stå noen timer i kjøleskap før den serveres ? og skal den evnt ha kakeformringen på en stund ? eller er den klar til¨å serveres med en gang ?

28.04.2014 kl.08:21

Hei!

Har lagd kaken flere ganger og den er kjempegod.

Ps! Det ser ut som du får kremmen fasterer enn meg.

Har du noen råd her ?Jeg pisker lenge, men skulle gjerne hatt den litt fastere.

Mat med Marith

01.05.2014 kl.21:21

gunnvor: hei, den kan serveres ganske med en gang ??

Mat med Marith

01.05.2014 kl.21:22

Anonym: hei, prøv å justere med melis, og ikke bruk lettvarienten:) Lykke til ??

Torill

07.05.2014 kl.23:21

Husk at 1kartong kremfløte inneholder 3,3 dl, så mål opp. Skal prøve denne kaken

Mat med Marith

08.05.2014 kl.13:02

Torill: Hei Torill, bra innspill :)

16.05.2014 kl.16:12

Bør man bruke krenfløte eller vanlig matfløte? :)

Mat med Marith

16.05.2014 kl.21:56

Anonym: kremfløte absolutt!

Silje

02.03.2015 kl.16:58

Takk for super oppskrift, dette skal testes ut :)

Ulva

03.03.2015 kl.09:18

Og bunnen kan fint brukes med glutenfri kjeks eller rester av glutenfri julekaker ( småkaker) :-)

Mat med Marith

03.03.2015 kl.09:24

Ulva: Hei takk for godt innspill, ha en fin dag :)

Mabel king

06.03.2015 kl.01:40

Hvor mye tilsvarer 250gram melis? I dl liksom :P

Britt Astad

06.03.2015 kl.10:18

Ser god ut, -- men rart ikke fløten blir til smør hvis det piskes så hardt og sammen med andre ingredienser?

Mat med Marith

06.03.2015 kl.10:34

Mabel king: Hei, jeg anbefaler at du bruker vekt, melis er veldig porøst så dl mål er ikke alltid nøyaktig.

Mat med Marith

06.03.2015 kl.10:37

Britt Astad: Hei Britt, ser den- men har aldri hatt det problemet :) Trodde aldri denne oppskriften kunne bli delt så mange ganger. Er en av favorittene hjemme, både i kuvertform og kake :) Ha en fin dag :)

07.03.2015 kl.16:40

Hei!

Prøvde meg på kaken nå, med kald kremfløte og alt, men den ble uansett ikke helt stiv! Tok oppi mer melis, men jo mer jeg tok oppi - jo mindre fast ble røra! Tar den i fryseren og prøver å se om det funker som iskake :)

Mat med Marith

07.03.2015 kl.16:47

Anonym: Usj, så merkelig og kjipt! Vet ikke helt hvorfor den ikke blir stiv da, har aldri det problemet selv.. Du får si i fra om den blir god som iskake eller ikke, da. Krysser fingrene! :)

Gunn

08.03.2015 kl.22:41

Hei! Den kaken smakte helt HERLIG!☺☺☺☺ Fløten osten og melisen måtte piskes ganske lenge.. men det var verd å vente på ☺

Mat med Marith

09.03.2015 kl.08:22

Gunn: Så fint det smakte :)

11.03.2015 kl.16:10

Kan det være lurt å nesten stivpiske fløten med melis og vaniljesukker før man tilsetter osten ? Kan tenke meg at den da blir fastere.

Mat med Marith

13.03.2015 kl.07:50

Anonym: Det kan jo være verdt forsøket om du ikke får den stiv ellers, men her pleier vi bare å blande alt sammen. :)

ILP

19.03.2015 kl.20:40

Tenker at det er viktig at det er vanlig Philadelfia ost og ikkje light-varianten, for med den vil nok kaka ikkje bli stiv nok. Kanskje dei som strever med dette har brukt light ost?

Mat med Marith

19.03.2015 kl.21:35

ILP: hei på deg, det må være vanlig og ikke lett... Lettost har ikke blitt bra når jeg har prøvd det.. Skal skrive det inn.. Takk for innspill ??????

Solveig

21.03.2015 kl.12:01

Elsker denne oppskriften. Jeg bytter ut Philadelphia med laktosefri kremost og kremfløten med laktosefri kremfløte. Prøvd å lage begge varianter. Den laktosefrie ble faktisk best! Det burde du prøve. Mange som etterspør laktosefrie ostekaker. Og denne er enkel å lage selv for oss som aldri har baket verken kaker eller noe laktosefritt før.

Tusen takk for en fantastisk oppskrift!

Mat med Marith

21.03.2015 kl.15:07

Solveig: Hei Solveig, hvilken kremost bruker du? Et kjempetips!!! Det skal jeg helt klart ta med meg :) Tusen takk for koselig kommentar, ha en fin dag :)

09.04.2015 kl.15:10

Bruk tine naturell ost. Den er lettere å få stiv

Turid

16.04.2015 kl.13:53

Jeg er ikke noe "baker" - har aldri vært det heller - men denne så så enkel ut at jeg bare måtte prøve. Var veldig obs på det du skrev om at fløten måtte være kald....så jeg "tok grep" kan du tro. Avkjølte fløten ekstra etter butikkrunden - philadelfiaosten også - og spylte bakebollen opp-ned i iskaldt vann rett før jeg gikk igang med prosjektet.

Resultatet ble helt perfekt - det tyknet uten problemer :)

Tusen takk for en smakfull oppskrift - som selv vi som tror vi ikke kan/liker å bake alltid vil lykkes med :)

Mat med Marith

16.04.2015 kl.14:47

Anonym: hei, mange som også blander de :) Jeg personlig er mer glad i smaken av Philadelfia :)

Mat med Marith

16.04.2015 kl.14:48

Turid: heisa, så koselig at det ble bra resultat, det enkle er ofte det beste mener nå jeg :) Ha en fin dag :)

Lisa-Mari

16.04.2015 kl.17:09

Ser super god ut, skal absolutt prøves til helga :) Et lite tips til de som sliter med å få kremen stiv, pisk fløte til krem i en bolle for seg selv og kremosten sammen med resten i en annen bolle, så bland de sammen tilslutt :) Dette gjelder i hovedsak alle ostekaker! :)

Fride

20.04.2015 kl.19:36

Kjempegod kake som gjorde stor suksess hos både liten og stor!! "Juksa" og brukte en pose dajmstrøssel i tillegg til kokesjokoladen :) ny favoritt her i huset!! Takk 😀😀

Mat med Marith

21.04.2015 kl.14:07

Fride: Hei på deg, koselig at det smakte. Det er så greit med en egen vri på kakene. da blir det jo akkurat som vi liker det best :)

Den reisende baker

24.04.2015 kl.18:33

Herlig. Dette skal jeg prøve.

http://www.reiseportalen.blogspot.no/

06.05.2015 kl.12:54

kan den fryses ?

Mat med Marith

06.05.2015 kl.15:14

Anonym: Bærene blir litt blaute, men den fungerer fint som en slags iskake og :)

Gerd

10.05.2015 kl.23:45

Jeg lagde kaka for første gang i går. Jeg ble så fornøyd, og de jeg serverte den til, syntes også den var kjempegod. Jeg kommer til å lage den flere ganger. Så rask å lage... :D

Mat med Marith

11.05.2015 kl.08:45

Gerd: Hei på deg, så koselig det smakte, ha en fin dag :)

Andrea

21.05.2015 kl.20:45

Regner med det er kremfløte og ikke matfløte...sant?

Mat med Marith

27.05.2015 kl.10:10

Andrea: Det er det Andrea :)

Kari

26.06.2015 kl.14:58

Takk for ei super oppskrift :) Kaka ble vel tatt imot av familien på 17. mai. I dag er det bursdagsfeiring. Gleder oss allerede :) God sommer :)

Mary Eren Sandøy

27.06.2015 kl.12:15

Hei,ostekaken ble helt nydelig,mæn kunne vært fastere:-) Hvor lenge kan jjeg piske den blandingen egentlig?

Mvh Mary

Mat med Marith

06.07.2015 kl.10:13

Mary Eren Sandøy: Prøv evt å piske kremen først for deretter å forsiktig ha i osten og melis.. Mulig det hjelpe deg, er bare opptatt av at ikke kremen skal bli overpisket..

Mat med Marith

06.07.2015 kl.10:14

Kari: Så koselig at det smakte, riktig god sommer til deg og :)

Anni

06.07.2015 kl.20:52

Nydelig kake. Laget denne med hell til 17. mai og skal lage den igjen nå i sommer. Så greit å ta av en liten porsjon til pappa og lage en egen liten sukkerfri variant, så får jeg oppfyllt kravet sukker- og glutenfritttil han :) så lager jeg kaken med bunn til oss andre.

Mat med Marith

27.07.2015 kl.11:45

Anni: Så fint at den smakte, bra tips å ta av litt. Det er jo mer enn nok krem på den :)

Skriv en ny kommentar

Mat med Marith

Mat med Marith

46, Moss

Jeg er ei dame som er glad i å lage mat, denne interessen deler hele familien. På bloggen vil dere også finne oppskrifter fra Morten(kokkemannen min), og våre 2 studentdøtre Isabelle og Malene. De har arvet vår glede for god mat fra bunnen av. Vi håper at noen finner glede i våre oppskrifter. Jeg er også å finne på instagram hvor jeg heter maritht

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits